Musik

Mitt musicerande började i övre tonåren. Jag blev med i två olika skolband – var sångare i det ena, och trummis i det andra. Kvaliteten var väl si och så, men lusten var väckt. Jag köpte ett begagnat trumset och tog lektioner. Allt sedan dess har jag ägnat mig åt musik, framför allt på amatörnivå, men också sporadiskt professionellt. Jag har varit med i olika musikgrupper, och sjungit allt från soul till Bellman, jojk och ballader. Jag komponerar ibland, och skriver därtill en och annan sångtext.
linje
Historik:

1979 blev jag sångare i skolbandet Konrad Lorenz Taxibil – mestadels covers med egna plojtexter. Vi gjorde oss kända som bandet som alltid var fulla på scen, och som på en musikfest delade ut en stor mängd korv med bröd till publiken, varpå ett veritabelt korvkrig plötsligt utbröt. Året efter blev jag vegetarian.

Samma år blev jag trummis i ett obskyrt källarband som fick det illustra namnet BafucinRoffe & The Monark Riders DeLuxe. Även detta band får sägas höra till avdelningen ungdomsrevolt, då vi gjorde allt för att göra skandal, vilket vi också lyckades med vid flera tillfällen. Vi använde oss av gamla välkända trix som sex, våld och äckel. Vi spelade musik också.

1980 började jag ta trumlektioner på Jazz Musical Workshop i Sollentuna. Detta lade grunden för mitt framtida trummande, eftersom jag fick lära mig en mängd spännande rytmer, samt att jag upptäckte tjusningen med små handhållna rytminstrument som agogo, tamborim, koskälla, pandeiro, congas, bongo, guiro, m.fl.

1982 spelade jag trummor i orkestern till ett studentspex på Stockholms Universitet; De Tre Musketöserna.

1987 spelade och sjöng jag under en kort tid med ett soulband med namnet Soul Mission.

1987-1990 blev jag sångare i det något mer långlivade bandet Invitation, som 1989 bytte namn till SO GOOD! Vi spelade en blandning av eget material och covers, och gjorde ett par rätt fina demoinspelningar i studio. Jag skrev alla sångtexter och sångmelodier, och även en och annan hel låt. Vi hade en liten trogen publik, som till och med lärde sig texterna på en del av våra låtar, och sjöng med på våra konserter.

1994 regisserade jag en teaterpjäs på Studentteatern (Resan till Canterbury), och skrev tillsammans med Stefan Kayat all musik. Jag var även delaktig på scen – med såväl sång som slagverk.

1995 föddes projektet SEJD, som i praktiken var jag och växlande kompmusiker. Grundidén var en slags jojkliknande frisång, ackompanjerat av bodhran-trumma och didgeridoo. Detta innebar sporadiska spelningar på allt från små klubbar till New Age-festivaler.

2000 skapade jag och kompositören/discjockeyn Max Sjöbäck ethno-techno-trance-projektet Feral Incorporated – en rätt unik mix av technobeat, didgeridoo, sång, slagverk och fiol. Även detta har inneburit sporadiska spelningar på allt från Grå Gåsen, Tantogården och Docklands till företagsjippon och stora festivaler, som t.ex. Recreactive Festival.

2005 initierades projektet Scabreuse, en duo med mig på slagverk och sång, samt Marcas Oreglia på fiol.

Utöver detta följer musiken med in i det mesta jag gör. På de flesta av mina kurser använder jag trummor. Jag hoppar ibland in i olika sammanhang och musicerar – på scen eller i studio. Jag har sjungit på reklamfilm (för Marabou) och i några tecknade filmer, bl.a. i vinjetten (Gadget Junior, Freakazoid).

Jag hoppar dessutom då och då in här och där och spelar trummor – på fester, ackompanjerandes ringdanser eller magdans, eller bara brutaldansanta rytmer på djembe – och andra små spelningar av olika slag.

Lyssna gärna på några av mina gamla låtar på ReverbNation!

linje