Politik

Mitt politiska engagemang
Mitt politiska engagemang har jag haft sedan mina späda tonår då jag från 13 till 17 års ålder var aktiv i MSU, men under den större delen av mitt liv har jag inte varit medlem i några partier – jag har fokuserat på sakfrågor, som framför allt har rört sociala områden som skolpolitik och sexualpolitik, alltid med en frihetlig grundvärdering. Om dessa områden har jag skrivit en hel del på min blogg, TantraBlog.

Som utpräglat liberal och genuint besviken på dem som kallar sig liberaler, men som långt ifrån är det (läs: Folkpartiet), engagerade jag mig 2008-2010 i Piratpartiet, och var riksdagskandidat i valet 2010. Piratpartiet var helt enkelt det mest liberala alternativet i svensk politik. Av den anledningen fick jag som enda pirat en presentation i tidningen NEO, i deras rad av liberala riksdagskandidater.

Liberaldemokraterna

Efter valet 2010 blev jag engagerad i att skapa en helt ny liberal rörelse – Liberaldemokraterna – och i denna partibildning befinner jag mig nu, som aktiv och drivande tillsammans med en grupp övertygade liberaler.

I Liberaldemokraterna tyckte jag mig äntligen ha fått möjlighet att komma till uttryck med den sant frihetliga, liberala ideologi som jag står för, något som verkligen saknas i svensk politik idag. Detta innebar att jag blev en del i den inre kretsen som utformade innehållet i detta politiska projekt. Jag var med och debatterade i olika publika sammanhang (som t.ex. debattartiklar i dagspress, och debattprogram på TV, samt att jag och några till representerade Liberaldemokraterna i Almedalen 2011), och så var jag en av två redaktörer för vårt politiska manifest.

PilLäs gärna en intervju med mig, om mitt politiska engagemang i Liberaldemokraterna.

2012 gick dock projektet Liberaldemokraterna i graven, av en mängd olika skäl. Det är extremt svårt att organisera frisinnade och individualistiska liberaler, och det är överlag väldigt svårt att bilda fungerande politiska partier. Så jag återgick till Piratpartiet, och de sista tre åren av partiengagemang var jag medlem i partiets styrelse. Numera är jag återigen helt obunden, och kan säga precis vad fan jag vill, och det är nog den bästa situationen för mig.
linje
Politiska artiklar jag skrivit:
Newsmill finns inte längre, så de artiklar jag skrivit till dem länkar jag istället till min blogg, i de fall då jag har publicerat dem där.
PilPiratpartiet på väg mot en totalkrasch
Expressen Sidan 4: Debatt 2011-03-14

Tillsammans med Alexander Bard och Caspian Rehbinder
PilVarför bryr sig ingen om sexarbetarna?
Newsmill 2011-01-27

PilIntegritetskränkande politiker föreslår onödigt fotograferingsförbud
Newsmill 2011-01-25

PilPorr är befriande och nyttigt!
Newsmill 2011-01-19

(Länkad till originalartikeln på Cirkus Eros)
PilEU säger nej tack till svensk morallag
SvD Brännpunkt 2010-12-16

Tillsammans med Camilla Lindberg, Alexander Bard, Helena von Schantz och Malin Westberg
PilSkräcken för drogliberalism förlamar politiken
Newsmill 2010-10-31

(Länkad till originalartikeln på TantraBlog)
PilDärför körde Piratpartiet i diket
Newsmill 2010-09-17

PilPiratpartiet är internets politiska gren
Newsmill 2010-09-17

Tillsammans med Hugo Heden.
PilVåga vägra datalagringsdirektivet
SvD Brännpunkt 2010-09-03

Tillsammans med Camilla Lindberg, då riksdagsledamot för Fp.
PilHemma-porren är den nya sexuella revolutionen
Newsmill 2009-01-03
(Länkad till artikeln på Cirkus Eros)

linje