Skriverier & författande

Författaren
Jag har alltid skrivit. Min mor var bibliotekarie, så kärleken till böcker och läsande har kommit med modersmjölken. Alldeles själv lärde jag mig att läsa och skriva redan som 4-åring, och på den vägen är det.

Rent professionellt har jag publicerat mig rätt så sporadiskt, om än mer på senare år, och jag har aldrig helt kunnat överleva på mitt skrivande mer än för synnerligen korta perioder, men ett och annat har det ändå blivit genom åren.

Böcker:
Den Rena Maten
BBT 1985

En vegetarisk kokbok och faktaskrift om vegetarism. Trycktes i tiotusentals ex (vet ej exakt hur många), och blev mycket populär bland allt från new age-folk till kroppsbyggare…

Den rena maten
linje
Dikter till en Kvinna
1996

En liten poesibok i vilken jag sammanställde ett antal dikter som jag inspirerats till från ca 1985 och ett antal år framåt.

Den rena maten
linje
Cirkus Eros
och andra erotiska berättelser

Lind & Co, 2008

En erotisk novellsamling, utgiven av förlaget Lind & Co, under deras erotiska varumärke XStory.

Boken innehåller samtliga noveller som jag publicerat i den norsk-dansk-svenska tidskriften Cupido.

Den rena maten
linje
Ord om Sed
2010

En sammanställning av texter som lästs in för Sveriges Radios morgonandaktsprogram ”Vid dagens början” under ett antal år. Medförfattare är Mikael Perman och Henrik Hallgren.

Den rena maten
Artiklar:
Jag har genom åren publicerat en drös artiklar i vitt skilda ämnen, i så vitt skilda tidskrifter som Expressen, Svenska Dagbladet, Newsmill, SvT Debatt, Stockholms Fria Tidning, Cupido, Pentagram, Trolltrumman, Vitka, Tarotmagazinet, Kvinnors Affärer, Lek och MacWorld – från faktaartiklar till politiska debattartiklar. Som artiklar kan även på sätt och vis räknas de betraktelser jag skrivit och läst upp som morgonandakter i Radions P1. Sen har jag skrivit en mängd artiklar som jag endast har publicerat på mina egna hemsidor, som t.ex. Grimners Runor och Cirkus Eros.
Mina morgonandakter hittar du på Grimners Runor.

Vansinnigt mycket läsning hittar du även på min blogg; TantraBlog.

linje
Under ett par års tid på 1990-talet producerade jag också tidskriften Arcana. Det var från början en medlemstidning för medlemmar i Svenska Tarotfrbundeten, men blev en alldeles egen tidskrift om Tarot, i vilken jag naturligtvis också skrev en del av det redaktionella materialet. Arcana
Noveller:
Jag har också skrivit en mängd noveller, varav de allra flesta har blivit publicerade i tidskriften Cupido – i Sverige,Norge och Danmark. En av mina noveller köptes in för uppläsning i radio (P3, Sveriges Radio), och 2008 blev de alla utgivna i bokform av förlaget Lind & Co, under deras label XStory.
Översättning:
Casper Trasselsudd Lillefot Gadget Jag har även översatt ett fyrtiotal manus från engelska till svenska, för såväl tecknad film som spelfilm.

 • Prins Trasselsudd (tecknad filmserie, 22 avsnitt)
 • Gadget Junior (tecknad filmserie, 12 avsnitt)
 • Spöket Casper, del 2 (spelfilm)
 • Landet för länge sedan, del 4 (tecknad långfilm)
 • Landet för länge sedan, del 5 (tecknad långfilm)
 • Landet för länge sedan, del 6 (tecknad långfilm)
Morgonandakter i Radio:
I egenskap av nordisk hedning och ordförande i Sveriges Asatrosamfund (numera Samfundet Forn Sed Sverige) fick jag under en period 2002-2004 bidra med egenförfattade morgonandakter i Sveriges Radios ”Vid dagens början”, som jag även läste in.
Trots att mina program blev mycket uppskattade av många (eller kanske just därför) blev arrangemanget till slut lite väl magstarkt för den alltför kristet inriktade redaktionen. Därför vet jag inte när eller om det blir fler tillfällen framöver, men hoppas kan man ju alltid… Sex lördagmorgnar hann vi i alla fall med, med repriser på söndagen, och det är ju under alla omständigheter en framgång.
Tillsammans med föregående ordföranden Mikael Perman, och en senare ordförande Henrik Hallgren, samlade vi ihop en drös morgonandakter och gjorde en bok – Ord om Sed.
Dramatik:
Som teaterapa måste jag förstås ge mig på att skriva teatermanus.

 • 1984: ”Brahminen Sudhama” Bearbetning av text ur Bhagavat Purana.
 • 1989: ”Äktenskap med förhinder” Scenario för en Commedia dell’Arteföreställning.
 • 1994 – : ”Rosens Namn” En tyvärr ofärdig dramatisering av Umberto Ecos roman med samma namn.
 • 1997: ”Midvinterblot” Synopsis för en stor teaterpjäs.
 • 2002: ”Tête à Tête” Ett kammarspel för fyra skådespelare.
Övrigt:
Som frilansande reklammakare fuskar jag emellanåt som Copywriter, och kan då förutom den grafiska designen även skriva texter till olika uppdrag jag får. Därmed kombinerar jag mina olika sysslor på ett effektivt, roligt och enhetligt sätt.

Dessutom har jag förstås alltid ett och annat litterärt projekt på gång.

linje